De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt een vraaggesprek plaats en wordt uw tong bekeken en uw polsen gevoeld (Chinese diagnostiek).
Per behandeling kost 55 euro.
Er worden meestal 8 tot 10 naaldjes geplaatst en deze blijven ongeveer twintig minuten zitten, terwijl u zelf ontspannen ligt. Het is ook mogelijk om met een infraroodlaser behandeld te worden, hoewel de laser vooral gebruikt wordt bij kinderen en baby’s.
Na de behandeling wordt een vervolgafspraak gemaakt.
De eerste 3 tot 6 weken zijn de behandelingen wekelijks en daarna minder frequent, tenzij het wenselijk is om nog langer iedere week te behandelen (na overleg).

Chinese kruiden worden uitsluitend verstrekt in tabletten of capsules. Ze worden afgenomen van gerenommeerde bedrijven en zijn van uitstekende kwaliteit ( GMP-norm ). Kosten liggen meestal rond 35 euro per maand.
Voor kinderen en volwassenen is er ook een vloeibare vorm mogelijk; dit heet een hydrofielconcentraat.

Voor acupunctuurbehandelingen is meestal geen verwijzing nodig voor behandelaars die zijn aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Alle acupuncturisten van de NVA hebben een medische of een paramedische vooropleiding gevolgd en afgerond.